Cum a ajuns Fiscul să îi dea bani lui Dan Voiculescu?

dan voiculescu eliberat condiționat
Foto: Captură YouTube

Cu toate că mai are de recuperat milioane de lei de la Dan Voiculescu, ANAF a pierdut un proces cu acesta și va trebui să îi înapoieze aproape 30.000 de lei pe care i-a reținut abuziv din pensia acestuia.

Dan Voiculescu a fost eliberat condiționat, după ce a primit o condamnare de zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

ANAF a recuperat anul trecut mai puțin de un milion de lei din prejudiciul de aproape 250 de milioane lei în dosarul ICA. Voiculescu spunea că decizia de recuperare a acestuia ”va fi demontată de justiție”.

Iată că Voiculescu a obținut o primă victorie în fața statului român. ”Omul de afaceri” a obținut, la Judecătoria Sectorului 1, executarea silită a Ministerului Finanțelor Publice – ANAF – Direcția Generală a Finanțelor Publice București – Administrația Sectorului 1, pentru recuperarea creanței în valoare de 29.191,97 de lei, precum si a cheltuielilor de executare.

Dan Voiculesc nu s-a abținut și a comentat decizia pe blogul său:

„Salut decizia instanței judecătorești de a aproba returnarea sumelor care mi-au fost reținute abuziv. Este o victorie simbolică a unui cetățean român confruntat cu abuzurile anumitor instituții”, a scris Voiculescu.

„Este deja de notorietate că estimarea prejudiciului din dosarul “Telepatia” n-a ținut seama de nicio evaluare obiectivă. Dar niciun argument cinstit nu a contat pentru că miza a fost “Voiculescu trebuie oprit”. Deși am primit o lovitură dură, nedreaptă, și eu și grupul de presă pe care l-am fondat “am supraviețuit”. Existăm, deranjăm și uite că, demonstrăm că sistemul abuziv poate fi învins. Pasul e mic, dar direcția e corectă: avem drepturi, luptăm pentru ele”, a mai precizat Dan Voiculescu.