Culmea inconștienței pe o șosea din România: „Ar trebui să li se rupă permisul pe loc”

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Un șofer a postat pe Youtube o filmare în care se vede cum doi șoferi, unul după celălalt, cu numere de România, fac o depășire extrem de riscant, pe linie continuă, în curbe și în serpentine. Cel care a filmat spune că acești șoferi ar trebuie să rămână fără permis pe loc.

Clipul, potrivit datelor de înregistrare, a fost făcut în seara zilei de 3 august, a strâns peste 100.000 de vizualizări și zeci de comentarii de la internauți revoltat de gestul celor doi șoferi.

Zilele trecute, o postare a unui român stabilit în Germania care a venit în vacanță în România, s-a viralizat pe rețelele sociale. Acesta a povestit pățania prin care a trecut după ce a circulat de curând pe E85, șoseaua care sătrăbate Moldova spre București, căreia i se mai spune și „Dumul morții”, din cauza accidentelor grave dese care au loc.

„Pe data de 31 iulie am intrat im Romania pe la vama Petea. Am parasit autostrada cam la 50 km de frontiera Romaniei. De la vama Petea, cu o oprire de 4 zile in Maramures, am venit la Constanta.

Din Maramures pana la Constanta m.am incumetat sa vin prin Mestecanis-Suceava si apoi pe celebrul E85 pana la Ramnicul Sarat. Am ramas socat. Am ajuns in punctul in care tot ce mi.am dorit este sa ajung intreg la Constanta.
De la intrarea in Romania pana la Constanta am facut mai bine de 1000 km pe drumuri nationale, fara autostrada. Este cumplit. Nimeni nu respecta nimic, nu exista politie, pe multe portiuni de drum nu exista asfalt, indicatoare s.a.m.d.
Totul este un fel de Vest Salbatic, in care fiecare face ce vrea, nimeni nu este tras la raspundere, scapa cine poate. Sa ai „tupeul” sa respecti restrictii de viteza, viteza in localitate… la un moment dat, pe E85, am renuntat. Am renuntat pt ca eram convins ca, ori cineva ma va bloca si ma va lua la bateie ori un TIR sau un alt vehicol efectiv da peste mine.
De la Suceava pana la Ramnicu Sarat, pe E85, nu am vazut picior de politist, fiecare merge cum il taie capul, nu exista Cod Rutier, nu „exista” viteza legala, nu „exista” linie continua, nu „exista” sens de mers.
In Maramures, in Ardeal soferii sunt un pic mai „omenosi”, foarte rar de agreseaza in trafic, cand poate fiecare taie linia continua pt ca tu mergi cu 50km/h in localitate sau unde este limitare dar te lasa in pace.
Pe E85 sa mergi legal inseamna ca o cauti cu lumanarea. Nu exista nici o autoritate, nici picior de politist , nu exista lege.
Imi programasem ca la iarna sa vizitez Bucovina, am renuntat. Nu mai am „curajul” sa merg pe drumuri nationale mai mult de 150 de km.
Concluzia mea: Autoritatile, statul aproba tacit tot ce se intampla pe sosele din Romania, aproba tacit toti mortii din accidente pt ca nu vezi picior de politist, de autoritate pe sosele din Romania.
Pacat. Avem o tara asa frumoasa dar trebuie sa-ti risti viata pe sosele ca sa o vezi.
Eu nu sunt dispus la asa ceva”, povestește Radu Moldoveanu, pe pagina sa de Facebook.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.