Cu sabia la școală, în Finlanda! A ucis un copil și a rănit alți 9 oameni!

Polițiștii finlandezi l-au reținut pe agresor. Foto: Captură IL TV

Un elev al unui liceu vocațional din Finlanda a ucis un coleg și a rănit alte nouă persoane cu o sabie. Incidentul s-a produs în orașul Kuopio, la aproximativ 300 de kilometri nord-est de Helsinki.

Martorii atacului, care a avut loc la Colegiul Vocațional Savo din Koupio, la 335 de kilometri de capitala Finlandei, susțin că tânărul a înjunghiat o fată în stomac și a aruncat o mică bombă într-o sală de clasă.

Un alt martor, care lucrează într-un garaj lângă școală, a precizat că o profesoară a ieșit din școală cu mâinile pline de sânge.

”În timp ce o ajutam pe profesoară, am auzit mai multe strigăte de ajutor, elevii au început apoi să vină în garajul meu”, a spus Roosa Kokkonen, pentru postul finlandez MTV.

Poliția finlandeză a anunțat că suspectul a folosit o armă cu tăiș și avea asupra sa și o armă de foc.

Atacatorul a fost împușcat de polițiști în timpul intervenției acestora, iar acum este la tratat, la fel ca victimele sale, la spitalul din Koupio.

Premierul finlandez Antti Rinne a catalogat incidentul drept ”șocant”, scrie Euronews.

Poliția nu a oferit alte detalii despre ce s-a întâmplat sau despre motivele atacului sângeros de astăzi, dar a confirmat că unul dintre răniți este polițist.

Finlanda este una dintre cele mai fericite țări din lume, cu una dintre cele mai mici rate ale criminalității și cu un sistem de educație extrem de performant.