Cu cine vrea să guverneze USR după ce Cioloș a fost desemnat premier

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

După ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș, USR a anunțat că partidul dorește să guverneze alături de PNL și UDMR.

„Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloş pentru funcția de prim-ministru și l-a mandatat să formeze un nou guvern. USR este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză”, a anunțat USR pe pagina sa de Facebook.

„USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție”, se mai arată în mesaj.

Potrivit USR, în această seară are loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost desemnat premier de către Iohannis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.