Cu cine votează Traian Băsescu în turul 2 al alegerilor prezidențiale

traian băsescu
Traian Băsescu. Foto: Captură YouTube/B1TV

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat într-o emisiune la postul de televiziune B1 TV că el va vota cu actualul președinte, Klaus Iohannis, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru refuzul de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidata PSD pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„Garantez că președintele Iohannis are votul meu, dar acest refuz de a avea măcar o întâlnire cu Dăncilă nu e cea mai bună soluție”, a afirmat fostul șef de stat.

„E nevoie să faci măcar una-două întâlniri în turul doi. Trebuia și în primul tur… Iohannis nu are practic adversar, dar pentru consolidarea imaginii dânsului de politician care e deasupra doamnei Dăncilă, îi prindea foarte bine o demonstrație publică”, a mai spus el.

Miercuri, 13 noiembrie, și Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat că îl va vota pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, însă este nemulțumit de lipsa unei dezbateri.

El a mai precizat că UDMR ca partid nu va susține pe niciunul dintre candidați.

„Cu toate nemulțumirile mele, voi susține candidatul PPE (Partidul Popular European, din care face parte și UDMR), cu ștampila în mână, fără să fac campanie”, a spus Kelemen Hunor, potrivit G4media.ro.

De asemenea, Hunor a mai spus că UDMR îi roagă pe cei din comunitatea maghiară să meargă la vot.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.