Cu cine votează Kelemen Hunor în turul 2 al alegerilor prezidențiale

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, 13 noiembrie, că UDMR nu va susține pe niciunul dintre candidații rămași în cursă pentru funcția de președinte al României.

Unul dintre motivele invocate pentru această decizie a UDMR este faptul că niciunul dintre candidații care au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale nu a cerut sprijinul UDMR.

„A fost o discuție mai lungă și analitică. Au trecut 3 zile de la primul tur, în aceste 3 zile nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijinul nostru, sprijinul comunității maghiare pentru turul doi. Dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu putem susține acești candidați, nu putem face campanie pentru ei”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit G4media.ro.

Pe de altă parte, liderul formațiunii maghiare a spus că el va vota cu actualul președinte Klaus Iohannis.

„Cu toate nemulțumirile mele, voi susține candidatul PPE (Partidul Popular European, din care face parte și UDMR), cu ștampila în mână, fără să fac campanie”, a spus Kelemen Hunor.

De asemenea, Hunor a mai spus că UDMR îi roagă pe cei din comunitatea maghiară să meargă la vot.

El l-a criticat pe actualul președinte din cauza refuzului de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidata PSD.

Ieri, într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook, Klaus Iohannis a explicat de ce refuză o confruntare cu Viorica Dăncilă: ”Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.