Cu ce partide ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri. Cum stau PSD, PNL, AUR și USR

partide sondaj
Sursa: gov.ro, Facebook

Dintre românii care ar merge cu siguranță la vot dacă duminica viitoare ar fi alegeri, 31,7% ar vota cu PSD, 22,3% cu PNL, iar 18,2% ar opta pentru AUR, arată un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda PNL, relatează hotnews.ro.

Urmează USR cu 11,2%, UDMR cu 4,6%, PMP cu 2,9%, Pro România cu 2,4%, Partidul SOS România cu 1,5%, Partidul Verde cu 1,4%, alte partide – 3,9 %.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cât de sigur sunteţi că aţi merge să votaţi? (% total eşantion)”, 46,7% au răspuns ”Sigur Da (10), iar 20,7% – ”Sigur Nu (1).

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eșantion de 3.000 de persoane cu vârste de cel puțin 18 ani, în perioada 5-19 februarie, și are o marjă de eroare de ±1,79 %.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.