Cu ce partide ar vota românii dacă ar fi alegeri. PSD a ajuns la cel mai scăzut procent din acest an

partide sondaj

Sursa: gov.ro, Facebook

PSD a ajuns la cel mai scăzut procent din acest an în ceea ce privește intenția de vot a românilor. Chiar și așa, social-democrații rămân pe primul loc în preferințele românilor.

Un sondaj INSCOP publicat în urmă cu câteva zile arată că 31,5% dintre românii care ar merge la urne ar vota cu PSD, în vreme ce cu PNL ar vota 20,2%.

AUR înregistrează o creștere de două procente față de precedentul sondaj de opinie al INSCOP, realizat în noiembrie 2022. 18,1% dintre români ar vota cu această formațiune politică.

Pe locul 4 se clasează USR, cu 10,9%.

Sursa: Remus Ștefureac (Facebook)

„Datele din decembrie au fost culese parțial înainte, parțial după momentul Schengen. Scopul acestui grafic nu este de a căuta un eventual impact emoțional al unui eveniment anume, ci de a vedea evoluția în timp, tendințele neclare, în zig-zag, ale intenției de vot în ultimii 2 ani”, a explicat pe pagina sa de Facebook directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

„Evoluția în zig-zag a intenției de vot pentru principalele partide parlamentare în ultimii 2 ani. Oscilații numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse și succesive. Sinteza acestor evoluții ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborând aceste date cu altele mai de profunzime, cred că la final electoratul va premia munca serioasă/responsabilitatea și va taxa populismul/demagogia”, a mai spus el.

Alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale vor fi organizate în 2024.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version