CSM București visează la a două coroană. Româncelor le stau în cale unguroaicele de la Ferencvaros

CSM Bucuresti rămâne în cursa spre un nou titlu european (Foto: Digisport)
CSM Bucuresti rămâne în cursa spre un nou titlu european (Foto: Digisport)

Deținătoarea trofeului Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM București s-a calificat în sferturile de finală ale competiției europene de elită, unde va întâlni formația maghiară Ferencvaros.

CSM a învins, în ultima etapă a grupelor principale, în deplasare, gruparea daneză Team Esbjerg, cu scorul de 25-20.

Campioana Europei a terminat grupa pe locul al treilea și va întâlni formația de pe locul secund în prima grupă, Ferecvaros TC-Rail Cargo Hungaria.

Dacă gruparea română are la dispoziție numeroase jucătoare străine de top, precum suedezele Torstenson și Gulden, muntenegreanca Mehmedovici sau danezele Jorgensen și Bohme, unguroaicele au reușit să își construiască o echipă de top din talent local.

Ferencvaros are doar trei jucătoare străine: Nerea Pena, din Spania, Marija Jovanovici (Muntenegru) și Danick Snelder, din Olanda.

Ferencvaros a jucat ultima oară împotriva unei formații românești în Liga Campionilor din sezonul trecut, atunci când a împărțit victoriile cu HCM Baia Mare.

Unguroaicele nu au mai trecut de sferturile de finală în Liga Campionilor din 2002, când au pierdut finala cu macedonencele de la Kometal Skopje.

Dacă vor reuși să le elimine pe unguroaice în meciurile din prima jumătate a lunii aprilie, româncele se vor califica în Final four, turneul unde se decide campioana Europei la handbal feminin.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.