Crucea Roşie Română, al treilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuţi

Foto: Crucea Roșie Română/ Facebook
Foto: Crucea Roșie Română/ Facebook

Tirurile vor pleca Bucureşti, Cluj, Sălaj şi Sibiu, urmând să se întâlnească în Vama Siret, de unde vor pleca în convoi la depozitul Crucii Roşii Ucrainene din Cernăuţi, Ucraina. Ruta Siret-Cernăuți este, până în prezent, singurul culoar verde ce permite trecerea în siguranţă a convoiului umanitar.

Convoiul umanitar organizat de Crucea Roşie Română va fi format din cinci tiruri cu 120 de tone de alimente greu perisabile, produse de igienă personală, materiale de cazarmament, medicamente şi hrană pentru animalele de companie. Donaţiile provin atât de la persoane juridice, cât și de la cetățenii din judeţele Cluj, Sălaj, Sibiu, Olt, Vâlcea sau Bucureşti.

„Tot acest efort depus de voluntari, de personalul angajat al Crucii Roşii Române şi de multe alte instituţii partenere ce au contribuit de colectarea donaţiilor este o dovadă incontestabilă a faptului că umanitatea nu are graniţe. Toate materialele primite vor fi distribuite de colegii noştri din Ucraina în localităţile unde este cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat Marius Ion, director departament logistică şi achiziţii, şef delegaţie convoi umanitar, citat de Agerpres.ro.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.