Critici dure din PNL la adresa lui Ciucă: Nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD și PNL

Prim vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a lansat un atac la adresa partenerilor de coaliție, PSD, dar l-a și amenințat pe președintele partidului, Nicolae Ciucă.

„Dacă Ciucă nu își atinge țintele electorale la europarlamentarele din 2024 trebuie să plece. Toți președinții de organizații politice, de partide, sunt în aceeași situație ca și domnul Ciucă. Toți, daca nu își vor atinge ținta electorală, toți vor trebui sa plece, fie că vorbim de Ciolacu, Drulă, după europarlamentare”, a spus Dan Motreanu, la Digi24.

Când a fost chestionat dacă este adevărat ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu îi mai dorește pe el și pe Rareș Bogdan la negocierile din interiorul coaliției, Dan Motreanu a răspuns: „Dar nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD și PNL”.

Motreanu a continuat atacul la adresa lui Ciolacu, spunând că acesta „încearcă să ia pe cont propriu guvernarea, parcă-i un fel de Ilie Moromete care trebuie să-și impună punctul de vedere”. În opinia lui Motreanu, liberalii trebuie „să fie atenți și să răspundă pe măsură”.

„Trebuie o fermitate mai mare din partea PNL”, a mai adăugat Motreanu, sugerând că liberalii își permit să fie fermi pentru că nu doar ei sunt cei care n-au soluții pentru un alt parteneriat de guvernare: „Nici PSD n-are multe variante și e legat să stea în coaliție și să accepte concesii”. Motreanu a mai precizat că de-a lungul timpului a fost propus ca șef al partidului: „dar prefer să mă ocup de strategii politice, organizare, fac parte dintr o echipă”, a completat el.