Criterii importante în alegerea plaselor pentru fotbal

Fotbal. Foto: Pixabay.com
Fotbal. Foto: Pixabay.com

Dacă intenționați să amenajați un teren de fotbal în viitorul apropiat, atunci trebuie să vă axați pe alegerea accesoriilor de fotbal corespunzătoare, astfel încât să oferiți utilizatorilor cele mai bune condiții de joc.

Pentru ca un teren de fotbal să fie complet funcțional, acesta trebuie să fie amenajat conform standardelor. Aici ne referim la dotarea sa cu porți, plase pentru porți și plase de protecție pentru terenul de fotbal. Alegerea plasei pentru poartă se face în funcție de tipul de poartă. De exemplu, dimensiunea plasei se alege în funcție de dimensiunea porții.

Atunci când cumpărați plasă pentru fotbal trebuie să țineți cont de anumite detalii. Unul dintre acestea este grosimea firului (diferă de la un model la altul), care influențează rezistența sa în timp. Dacă fibrele sunt foarte rezistente, durata de utilizare a plasei respective se extinde cu cel puțin 20%.  Alegeți o plasă de calitate premium, rezistentă, ca să fiți sigur că va fi durabilă. Este foarte important materialul din care este realizată plasa. De exemplu, plasele din fibre de polietilenă nu absorb, nu rețin apa de la ploaie sau zăpadă, prin urmare nici nu se îngreunează și nici nu putrezesc ușor.

Mai trebuie ținut cont de faptul că plasa trebuie montată sau demontată cu ajutorul unor cârlige sau cleme de prindere. De regulă, firmele care vând plase pentru fotbal comercializează și accesorii pentru fixarea plaselor. Așadar, trebuie să întrebați acest detaliu, iar dacă nu vând și accesorii, trebuie să le cumpărați separat.

Mai există și alte detalii ale plaselor pentru fotbal prin care acestea se diferențiază și care ar putea fi de interes pentru un posibil cumpărător. Menționăm culoarea (albă sau verde) și tipul ochiurilor (mai mari, mai mici etc.). Un aspect important este legat de montarea acestor plase. O firmă de încredere ar trebui să poată să realizeze și montajul. Așadar, dacă contactați un producător sau furnizor de plase pentru terenuri de fotbal, întrebați și acest aspect.

În ceea ce privește plasele de protecție pentru terenul de fotbal, se recomandă ca acestea să fie realizate din polietilenă de înaltă tenacitate (HDPE) sau poliamidă (cu nod), protejate UV, dar și împotriva factorilor de mediu externi (temperaturi extreme, precipitații, îngheț, vânt).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.