Cristian Turcu, condamnat pentru trafic de minore, a fost învestit consilier județean în Vaslui

Cristian Turcu - ALDE Vaslui. Foto: Facebook

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a vândut două minore unui proxenet, în 2010, Cristian Turcu a ajuns, în 2020, consilier județean în Vaslui.

Cristian Turcu a ajuns în Consiliul Județean Vaslui cu toate că a fost al șaselea pe listele ALDE la alegerile locale din această toamnă, scrie Adevărul.

Chiar și așa, după ce mai mulți colegi, aflați pe locuri eligibile, s-au retras, Turcu a ajuns consilier județean, fiind imediat luat drept consilier personal al vicepreședintelui CJ Vaslui, Dan Marian, tot de la ALDE.

Turcu, condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia, va supraveghea și aspectele de ”protecție socială și familie” din noua sa funcție.

El face parte din comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport, mai scrie sursa citată.

Cristian Turcu a obținut o reabilitare, în instanță, eliminând condamnarea din cazier, în 2016.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.