Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia din funcția de primar al Sectorului 4

Piedone si-a dat demisia din funcția de primar FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a demisionat astăzi, la câteva ore după ce premierul Victor Ponta a făcut același lucru.

Aseară, zeci de mii de oameni le-au cerut celor doi demisia în stradă. Cristian Popescu Piedone, care era considerat responsabil de manifestanți pentru tragedia din clubul Colectiv, care a primit autorizație de funcționare din partea Primăriei pe care o conduce.

Piedone și-a dat demisia

Iată ce a transmis Piedone într-un comunicat de presă prin care anunță că își dă demisia:

„În primul rând, vrea îmi exprim din nou regretul pentru tragedia din Clubul Colectiv.  Sunt şi eu tată şi doare sufletul când gândesc la durerea celor care sunt nevoiţi acum să-şi îngroape copiii sau tremure lângă patul de spital, sperând ei se facă bine. Condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere şi sănătate celor care se lupta în aceste clipe pentru viaţă

De asemenea, vreau îmi exprim părerea de rău pentru reacţiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum nu era momentul cel mai potrivit vorbesc despre acte. Mărturisesc însă motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru îmi salvez pielea, ci dorinţa de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deţinea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competenţelor Primăriei Sectorului 4.

După toate reacţiile din ultimele zile, după emoţia şi furia total justificate şi exprimate în spaţiul public în căutarea vinovaţilor, după miting-ul de ieri din Capitală în care mii de bucureşteni mi-au cerut demisia, am avut timp reflectez şi am ajuns la următoarea concluzie:

Îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect faţă de victimele tragediei şi sper vidul legislativ şi carenţele administrative tragă un semnal dealarmă, de la cel mai simplu funcţionar, până la cel mai înalt for legislativ.

Poate atunci când mii de oameni ies în stradă ţi ceară pleci şi alte mii cer acelaşi lucru pe reţelele de socializare, e bine uneori asculţi.

Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lasă Justiţia îşi spună cuvântul. Le mulţumesc cetăţenilor Sectorului 4 care au crezut în mine şi care mi-au acordat voturile lor, le cer scuze plec şi vreau îi asigur nu i-am trădat niciodată.

Le cer iertare şi celor care cred am greşit, dar vreau ştie am luptat mereu şi pentru ei.
Poate am ieşit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reuşit fac împreună şi pentru bucureştenii mei, locuitori ai Sectorului 4.

Poate alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situaţiile intolerabile.

Am vrut totdeauna asigur un trăi sigur, sănătos şi civilizat cetăţenilor din Sectorul 4. Poate m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi şiam scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante.

Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o şi îi rog pe cei dragi ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea.

Cu regret pentru familiile îndoliate şi respect pentru cetăţenii Capitalei care vor un sistem mai responsabil, care îi protejeze mai bine, astfel încât astfel de tragedii nu semai repete”.

Recomandările editorilor GreatNews: