Viceprimar PSD despre românii șoferi de TIR: „Pleacă să nu muncească… stau și învârt de volan”

Cristian Merișanu. Foto: Captură video Mondo FM

Cristian Merișanu, viceprimarul PSD din orașul Vulcan, județul Hunedoara, a declarat că românii care pleacă să lucreze ca șoferi de TIR vor să fugă de muncă și de responsabilități și că, de fapt, ei doar „învârt de volan”.

Afirmația a fost făcută într-un interviu la postul de radio Mondo FM.

Cristian Merișanu: „Că pleacă pe TIR și ia 2.000 de euro… tot să nu muncească. Că stă și dă… învârte de volan”.

Moderator: „E, este muncă, nu…”

Merișanu: „Este, este, dar fuga de răspundere, de șef, de știu eu… poate de-un colectiv în care trebuie …”

Moderator: „Sunt oameni mai independenți”.

Merișanu: „Să zicem că sunt oameni independenți”.

Interviul a fost publicat pe USR pe pagina de Facebook USR Vulcan Hunedoara și a strâns sute de comentarii și de distribuiri.

„Să știți că oamenii ăia care “doar învârt de volan” sunt plecați de lângă familiile lor și lucrează în niște condiții greu de înțeles. Mi-ați jignit ambii părinți prin afirmațiile făcute și vă rog să mă credeți că ei ar putea face ce faceți dvs, invers ar fi însă imposibil”, a scris o tânără pe rețeaua de socializare.

„Pleacă să muncească pe 2000 de euro că dacă stau în Vulcan le plâng copiii de foame…”, a spus un alt internaut.

Contactat de jurnaliștii Digi24, viceprimarul Cristian Merișanu a spus că a avut o exprimare nefericită în interviul de la radio, dar că declarația sa a fost scoasă din context.

„Nu a fost nici măcar o discuție despre actualii șoferi de TIR. A fost un text scos dintr-un context. Eu discutam cu moderatorul despre o bursă a locurilor de muncă pe care am avut-o la noi în localitate, pe care primăria a organizat-o. Deși am avut peste 80 de locuri de muncă, tinerii nu s-au îngrămădit să vină să se angajeze. Atunci am spus că există mirajul acesta al străinătății, cu salarii de 2.000 de euro, care pot fi făcuți mult mai ușor decât 2.000 de lei acasă. În acel moment am dat un exemplu nefericit, spun eu, spunând de șoferii de TIR, pentru că asta spun copiii din ziua de azi, că ei pleacă afară, că se duc pe TIR ca să ia 2.000 de euro și nu muncesc atât de mult și nici nu-i bat la cap șefii și nu au răspunderea așa de mare care se cere aici în România”, a spus viceprimarul.