Criminalul din Caracal a fost reținut. Șeful Poliției Române, dat afară!

Foto: Pixabay / geralt

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei de la Caracal, a fost reținut pentru pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Mandatul de reținere e valabil 24 de ore.

Cum se obișnuiește în lumea celor cu pensii speciale, magistrații olteni au pasat cazul celor doljeni.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa în favoarea DIICOT Craiova”, a declarat prim-procurorul Anca Anuţa.

Suspectul a fost preluat în noaptea de vineri, sub privirile a câtorva sute de oameni furioși, strânși în jurul casei acestuia, şi condus la Craiova, pentru continuarea cercetărilor.

Gheorghe Dincă nu și-a recunoscut faptele, cu toate că anchetatorii au găsit bijuterii ale fetei de 15 ani pe care a răpit-o, dar și rămășițe umane.

Polițiștii care au ajuns la fața locului și procurorul de caz, toți considerați vinovați pentru că au intervenit mult prea târziu, sunt anchetați de superiori.

Între timp, ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunțat că îi va demite pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, și pe prefectul de Olt, Petre Silviu Neacșu, ca urmare a cazului de la Caracal.

În locul lui Buda va fi numit adjunctul său, Florian Dragnea.

”Din ce pot să vă spun, lucrurile nu au fost așa cum au trebuit să fie. A trebuit să luăm aceste măsuri, nu pot să mă bag eu în ancheta procurorului, a Ministerului Public, și și eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta. E o anchetă complexă și toate rezultatele vor fi puse la dispoziție, sunt de 48 de ore ministru, atât timp cât sunt ministru voi avea grijă ca așa ceva să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul de Interne, Nicolae Moga.