Criminala de la metrou, condamnată la închisoare pe viață

crimă metrou magdalena șerban
Foto: Cameră de supraveghere / Cristi2555 Wikimedia Common

Magdalena Șerban, femeia care a ucis o tânără împingând-o în fața metroului, a fost condamnată la închisoare pe viață, anunță Digi24.ro.

Decizia a fost luată de Tribunalul București și poate fi contestată cu apel în următoarele 10 zile.

Hotărârea vine după ce medicii legişti au stabilit că, deşi Magdalena Şerban suferă de tulburări psihice, ea poate totuşi să răspundă penal.

De asemenea, instanța de judecată a decis să o oblige pe Magdalena Șerban la urmarea unui tratament medical pentru amelioarea stării ei de sănătate, mai anunță postul de televiziune.

Judecătorii au hotărât și ca Magdalena Șerban să plătească daune rudelor victimei ucise în decembrie anul trecut, dar și tinerei care a reușit să se salveze, în valoare totală de 60.000 de euro.

Magdalena Şerban a fost condamnată pentru săvărşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi omor calificat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.