Creștere uriașă a numărului de morți provocate de coronavirus. Ziua cu cele mai multe decese

coronavirus virus celulă
Foto: geralt / pixabay.com

242 de persoane au murit miercuri, 12 februarie, din cauza noului coronavirus în provincia Hubei din China. Aceasta este ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de decese până acum, transmite BBC.

Totodată, a existat o creștere uriașă a numărului de noi cazuri diagnosticate, medicii identificând alte 14.840 de persoane infectate cu virusul Covid-19.

La scurt timp după anunțarea noilor informații privind numărul mare de decese și îmbolnăviri, doi oficiali ai Partidului Comunist din provincia Hubei au fost demiși.

Odată cu noile decese, numărul morților din China a ajuns la 1.350 de persoane. Iar numărul celor infectați a ajuns la aproape 60.000.

Profesorul David Heymann de la Școala Londoneză de Igienă și Medicină Tropicală a explicat că numărul pacienților diagnosticați cu virusul Covid-19 a crescut brusc deoarece autoritățile chineze folosesc acum o definiție mai largă pentru o persoană infectată.

„Au schimbat definiția a ceea ce este boala – acum îi iau în considerare și pe cei care au mai puține simptome”, a declarat David Heymann.

„Decesele sunt îngrijorătoare și a crescut numărul deceselor raportate. Însă dacă ne uităm la numărul total de decese și la numărul total de îmbolnăviri, vedem că rata mortalității este cam cât a fost dintotdeauna – dar este în continuare ridicată, la fel de ridicată precum în cazul gripei”, a declarat David Heymann pentru BBC.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este prea devreme pentru a prezice finalul epidemiei.

„Cred că este prea devreme pentru a putea prezice începutul, mijlocul sau finalul acestei epidemii”, a declarat directorul general al OMS.

Foto: geralt / pixabay.com

Cine sunt „super-propagatorii”, oamenii cu coronavirus care infectează foarte multe persoane

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.