Creșele și after-school-urile ar putea fi deschise pe perioada verii în anumite condiții

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministerul Muncii și Protecției Sociale ia în calcul posibilitatea ca anumite servicii dedicate copiilor, precum creșele, after-school-urile sau alte activități de educație, să rămână deschise pe perioada verii, însă cu aplicarea unor măsuri de distanțare.

„Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, în aceeaşi logică mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii. (…)

Este clar că va fi o soluţie tip fonduri, pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă sau poate o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau programe din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Rămâne să analizăm, în cursul lunii mai vom prezenta care sunt măsurile”, a spus ministrul Violeta Alexandru.

De asemenea, s-ar putea prelungi termenul de acordare a sprijinului pentru părinții care trebuie să rămână în continuare acasă și după 15 mai, până la finalizarea anului școlar.

„Cu privire la familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-şi îngriji copilul pe perioada suspendării activităţii la şcoală. Conform reglementărilor legate de decretul preşedintelui, această prevedere se opreşte pe (15 mai, n.r.). Am avut o discuţie astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când se intră  în vacanţă”, a declarat Violeta Alexandru la o discuție cu antreprenorii organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.