Cresc prețurile la DIGI. Lista de tarife valabile de la 1 martie

FOTO: RCS&RDS
FOTO: RCS&RDS

Cel mai mare operator de cablu TV și internet fix a anunțat că va crește de la 1 martie 2019 prețurile anumitor servicii furnizate.

În anunțul către clienți, DIGI / RCS&RDS a pus majorările pe baza creșterii de costuri și a nevoii de noi investiții.

”Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiţi să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica”, a anunțat compania, printr-un comunicat.

Oficial, DIGI nu pune așadar majorările pe seama Ordonanței Guvernului, care impune taxe crescute companiilor din telecom și energie.

Totuși, grupul a reacționat, cu trei zile înainte de a majora tarifele, la declarațiile lui Darius Vâlcov, care a acuzat comportamentul ”incorect” al companiilor mari din telecom, precum Vodafone, Orange și RCS&RDS. Vâlcov a omis, probabil intenționat, operatorul Telekom, la care statul e acționar minoritar.

Grupul a spus că declarațiile lui Vâlcov – care pretinde, printre altele, că impozitul pe profit în cazul Digi a fost de doar 1577 lei, în condițiile unei cifre de afaceri de 3,3 miliarde de lei – nu sunt întemeiate.

Reprezentanții DIGI au spus că sunt de părere că noile taxe din Ordonanța 114/2018 sunt „discriminatorii și netemeinice”.

Clienții care nu sunt de acord cu prețurile majorate pot renunța la contracte în termen de 30 de zile de la primirea notificării de majorare de tarife. În acest termen, ei nu vor plăti penalități sau despăgubiri.

Iată lista cu tarifele lunare valabile de la 01.03.2019, în mediile urban și rural:


Articole recomandate, pe același subiect:

Țiriac, consilier la ordonanța „lăcomiei”

„Taxa pe lăcomie”, anunțată de Guvern. Cine sunt cei vizați

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.