Cresc din nou amenzile pentru cei care încalcă Ordonanțele Militare

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că începând de joi, 2 aprilie, intră în vigoare ordonanța de urgență ce înăsprește sancțiunile pentru cei care nu respectă regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Persoanele care nu respectă ordonanțele militare riscă sancțiuni în valoare de minim 2.000 de lei și maxim 20.000 de lei, față de minim 100 de lei și maxim 5.000 de lei – valorile de până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Au fost introduse şi sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale:

  •  confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  •  interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  •  suspendarea temporară a activității;
  •  desființarea unor lucrări;
  •  refacerea unor amenajări.

Polițiștii și jandarmii au împărțit, doar în ultimele 24 de ore, 522 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare / carantină, dar și aproape 7.000 de amenzi pentru cetățenii care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Aceștia au primit sancțiuni în valoare de mai mult de 11 milioane de lei.