Creditele doar cu buletinul s-au întors, dar cu o modificare importantă

Vești bune pentru cei care vor să se împrumute la bănci, însă, de această dată, creditele cu buletinul vor fi aprobate doar după ce va fi îndeplinită o cerință obligatorie.

Astfel, băncile îi vor verifica la ANAF pe cei care cer împrumuturi. Noile credite cu buletinul au dobânzi cuprinse între șapte și zece la sută și pot fi aprobate în doar un sfert de oră, scrie Digi 24.

„Din baza de date a ANAF-ului regăsim informaţii despre veniturile de tip salarial, pentru altfel de venituri trebuie aduse documente suplimentare. Unde în trecut un client trebuia să facă minim două vizite la bancă şi între cele două vizite să meargă şi la angajator să obţină o serie de documente, în momentul de faţă el trebuie să semneze un acord de interogare care are o valabilitate de cinci zile”, a declarat, pentru sursa citată, Cătălin Vasile, director într-o bancă comercială, care a verificat, în ultima lună, veniturile a peste 30.000 de români care au vrut să ia un credit.

În prezent, patru bănci oferă credite de nevoie personale și fac verificări la Fisc. Biroul de Credit nu este nici el sărit din ecuație, iar cei care au avut restanțe la plata ratelor sunt respinși.

Băncile sunt dispuse să împrumute până la 120.000 de lei pe o perioadă de cel mult cinci ani. Puteți aplica la creditele cu buletinul doar dacă aveți un venit net între 800 și 1000 de lei.

Comisioanele sunt, însă, omniprezente. Băncile percep comision de acordare, unul de administrare și unul de asigurare de viață.

Românii s-au împrumutat mai mult în acest an decât în 2014. La sfârșitul lunii august, creditele de consum erau la nivelul de 53,24 de miliarde de lei, cu 6,3% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea lacului-fantomă al României. E mare cât un oraș, dar există doar pe hartă
Prima stație din România în care se așteaptă autobuzul pe canapea, ca acasă
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă în construcții pentru români