Craniile și oasele găsite pe câmp în județul Olt au o vechime de 70-80 de ani

oase
Foto: brenkee / pixabay.com

Cele două cranii și osemintele umane descoperite pe un câmp agricol din județul Olt în urmă cu o săptămână nu au vreo legătură cu crimele de la Caracal, așa cum s-a speculat.

În urmă cu 7 zile, doi oameni care lucrau pe un teren agricol din comuna Brâncoveni din județul Olt au descoperit două cranii umane și mai multe oase.

Comuna Brâncoveni are o populație de 2.700 de locuitori și se află la 25 de kilometri distanță de orașul Caracal.

Acum, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a transmis că a intrat în posesia concluzilor preliminare ale expertizei antropologice realizate de experţii Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti, relatează adevarul.ro.

Potrivit experților, este vorba despre scheletele a 2 bărbaţi care nu au suferit leziuni traumatice.

De asemenea, vechimea scheletelor este mare, acestea neputând avea legătură cu Gheorghe Dincă sau cu evenimentele petrecute recent la Caracal.

„Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani. S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, mai notează sursa citată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.