Profesor român, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

academia de studii economice
Academia de Studii Economice. Foto: Mihai Petre via Wikimedia Commons

Fostul prodecan al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Cosmin Şerbănescu, a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a primit de la studenţii săi sume cuprinse între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata făcute şi a unor note de promovare, relatează digi24.ro.

Decizia luată ieri de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată de acuzat. Conferențiarul universitar Cosmin Şerbănescu a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Instanţa a decis și confiscarea de la Cosmin Şerbănescu a sumelor de 9.730 de euro, de 1.525 de lei şi de 1.300 de dolari.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi unul dintre studenţii care i-a dat mită fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an şi patru luni de închisoare.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, Şerbănescu a cerut şi a primit de la studenţi sume între 400 de lei şi 400 de euro. În schimbul sumelor de bani, el le oferea studenților lucrări de licenţă gata făcute, în formă digitală. Profesorul este acuzat de procurori că a luat mită de la opt studenți.

cosmin șerbănescu
Cosmin Șerbănescu. Foto: Digi24.ro

Procurorii mai spun că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

Potrivit anchetatorilor, fostul prodecan „a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă”.

Cosmin Șerbănescu se află în arest preventiv din data de 18 iulie 2014. La acea dată, prodecanul a fost ridicat de oamenii legii chiar dintr-o întâlnire cu Ministrul Finanțelor, potrivit stirileprotv.ro.

Recomandările editorilor GreatNews:

Doi români s-au filmat în timp ce furau dintr-un supermarket din Anglia
Cea mai dezvoltată comună din România s-a îmbogățit din bani europeni și sfidează sărăcia
Cea mai curajoasă bunicuță din România. Cum a demascat trei hoți