„Coșmarurile” lui Dragnea: „fenomenul fake news” și „zvonurile despre multinaționale”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că așteaptă în continuare de la președintele Comisiei de constrol SRI, Adrian Țuțuianu, colegul său de partid, informații despre implicarea multinaționalelor în protestele împotriva ordonanței de urgență 13 care modifică codurile penale.

„Personal, mi s-a părut ciudat ca un șef de bancă cu capital străin să protesteze împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale, chiar și naționale, au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la acest manifestații”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.  Întrebat dacă are și dovezi în acest sens, Dragnea  spus că așteaptă informații de la Adrian Țuțuianu.

Președintele Comisiei SRI, PSD-istul Adrian Țuțuianu, a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni că a cerut serviciului de informații să verifice informațiile cu privire la implicarea în proteste a unor companii cu capital străin, dar și românesc.

În aceeași emisiune, Liviu Dragnea s-a plâns și de „fenomenul fake news”. Potrivit Republica.ro, Dragnea a spus că o „știre falsă” care s-a „rostogolit” în ultimele zile spune că Guvernul va limita gratuitatea pentru studenții care călătoresc cu trenul.

„Nu exită niciun fel de intenție ca în Parlament să modificăm așa ceva. Dacă studenții învață la Cluj și vor să vină la București să protesteze împotriva Guvernului au această gratuitate”, a declarat Liviu Dragnea. Însă, în comisia de buget-finanțe a Senatului s-a dat aviz favorabil acestei ordonanțe cu două amendamente.

Acestea au fost propuse de Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL). Cei doi au propus ca gratuitatea să fie restrânsă doar la călătoriile cu trenul pe care studenții le fac între localitatea în care studiază și domiciliu.

Liviu Dragnea a vorbit despre „fenomenul fake news” la televiziunea care spunea despre protestele de stradă că sunt „o lovitură de stat”, iar moderatoarea emisiunii, Denisa Pascu, a anunțat că „s-au dat 30 de lei de câine și 50 de lei de copil” celor care au ieșit în stradă, la protest.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.