Coșmarul tiriștilor. Uber a făcut primul transport de marfă cu un camion fără șofer

FOTO: Volvo/volvotrucks.com
FOTO: Volvo/volvotrucks.com

Uber a reușit să livrează aproximativ 45.000 de cutii de bere folosind un camion fără șofer. Traseul pe care l-a urmat a fost lung de aproape 200 de kilometri, în statul american Colorado.

Cursa a fost supravegheată direct din cabină de un șofer care ar fi putut să intervină imediat ce apărea o problemă. Viteza medie a camionului fără șofer a fost de 89 de kilometri pe oră și nu au apărut probleme.

„În Colorado Springs au fost oameni care au băut în acest weekend bere pe care a livrat-o un camion fără șofer”, a declarat James Sembrot, director în cadrul unei companii care se ocupă de distribuția berii.

Uber a format o divizie specială care să se ocupe de dezvoltarea tehnologiei mașinilor fără șofer prin achiziția companiei Otto.

La începutul lunii septembrie, Uber a reușit să transporte și pasageri cu mașini fără șofer, în orașul american Pittsburgh. În toate aceste faze de teste, vor fi în mașină specialiști care vor analiza sistemul și vor interveni dacă vor apărea probleme.

Mai mulți giganți din industria auto au anunțat că lucrează la sisteme pentru mașini autonome. Tesla, producătorul de mașini electrice, a anunțat săptămâna trecută că toate mașinile sale vor fi echipate cu tehnologia necesară unei rulări autonome.

Modelele Tesla S și X care se produc acum au deja sistemele necesare de pilotare fără șofer. Pachetul mai include opt camere, 12 senzori noi și un radar. Softul este în continuare în teste, însă șeful Tesla, Elon Musk, spune că până la finalul anului viitor se va putea parcurge distanța dintre New York și Los Angeles fără ca șoferul să pună mâna pe volan.

Dacă apreciați acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole pe aceeași temă:

La revedere, boss! A apărut taxiul fără șofer

„Combustibil” gratis pentru mașinile electrice. Oferta eco de la Kaufland

Țara din Europa în care se vor vinde doar mașini electrice: Fără benzină, fără motorină!