Corporatist concediat pentru că a decontat 2 porții de mâncare pentru prietena sa. A mințit că le-a mâncat singur

cuplu restaurant cafenea

Foto: StockSnap / pixabay.com

Un angajat al băncii Citibank din Londra a fost concediat după ce a încercat să deconteze mai multe feluri de mâncare consumate de prietena sa. Bărbatul fusese trimis în delegație, iar inițial a susținut că el a fost cel care a consumat toată mâncarea, relatează businessinsider.com.

Ulterior însă, el a recunoscut că cele 2 sandvișuri, 2 porții de paste și 2 cafele consumate în deplasarea de serviciu nu au fost toate pentru el, ci le-a împărțit cu prietena sa.

Drept urmare, Szabolcs Fekete, ce lucra pe un post de analist la o sucursală Citibank din Londra, a fost concediat.

El a dat banca în judecată pentru concediere abuzivă, însă un judecător a decis în favoarea băncii.

Szabolcs Fekete a spus inițial că a consumat singur două sandvișuri, două feluri de paste și două cafele în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam, dar mai târziu a recunoscut că prietena sa a mâncat jumătate din mâncare.

Într-un schimb de e-mail cu supervizorul său, angajatul Citibank a spus că „am verificat chitanța și nu am văzut nimic neobișnuit”, adăugând: „Am fost singur în călătoria de afaceri și am băut 2 cafele pentru că erau foarte mici.”

În replică, managerul lui Fekete a scris că chitanța „pare să aibă două sandvișuri, două cafele și o altă băutură”, iar apoi a întrebat: „Spuneți că toate acestea au fost consumate de dvs.?”

Fekete a răspuns afirmativ și a menționat că toate cheltuielile sale se încadrează în alocația zilnică de cheltuieli a Citibank, argumentând că nu ar trebui să își „justifice așa de mult obiceiurile alimentare”.

Reprezentanții băncii au întrebat, de asemenea, dacă a împărțit cina (paste pesto și paste bolognese) cu prietena sa, iar Fekete a spus că nu.

Ulterior, el a recunoscut că a împărțit cu partenera sa mâncarea pe care o trecuse în cheltuielile pentru deplasare, și a fost concediat de bancă.

Fekete a susținut că au existat circumstanțe atenuante, inclusiv că bunica lui a murit recent și că lua medicamente puternice când a răspuns la e-mailuri.

Judecătoarea Caroline Illing a decis că demiterea sa a fost justă, întrucât Fekete nu a fost inițial sincer cu privire la cheltuielile din delegație.

„În acest caz nu este vorba despre sumele de bani implicate. Este relevant faptul că reclamantul nu a făcut o dezvăluire completă și sinceră cu prima ocazie și că nu a răspuns direct la întrebări”, a spus judecătoarea.

Foto: StockSnap / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version