Coronavirusul se răspândește în Europa: Alte trei țări au raportat primele cazuri

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Elveția, Austria și Croația au raportat primele cazuri de infectare cu Covid-19, noul coronavirus din China.

Austriecii au anunțat primii pacienți de coronavirus, un cuplu de italieni care era în vacanță în regiunea Tirol.

Un tânăr croat întors recent de la Milano este primul bolnav de coronavirus din statul ex-iugoslav. Croația este învecinată regiunilor italiene afectate cel mai grav de coronavirus.

Chiar și așa, vecinii italienilor au anunțat că nu își vor închide granițele.

Un hotel din Tenerife a fost pus sub carantină, după ce un medic italian cazat aici a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

De asemenea, un caz de infectare cu Covid-19, numele oficial al coronavirusului, a fost depistat la Barcelona, la o femeie în vârstă de 36 de ani, care se întorsese din regiunea italiană Lombardia.

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus, în scădere

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 80.000, iar aproape 30.000 de oameni s-au vindecat după ce au fost infectați cu această boală.

Chiar și așa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu sunt motive de panică.

”Am înțeles că oamenii sunt preocupați de sănătatea lor, de sănătatea familiei lor pentru că acesta este un virus nou, așa că simpatizez cu ei, dar să ne amintim că 98% din cazuri sunt în China. Numărul lor este în scădere datorită măsurilor drastice de retenţie luate de guvernul chinez”, a spus Hans Kluge, șeful din Europa al OMS.

În România n-a fost confirmat încă niciun caz de coronavirus, deși un cetățean italian diagnosticat cu această boală a petrecut câteva zile în județele Dolj și Gorj.