Coronavirusul s-ar putea transmite și la animalele de companie

FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com
FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com

Câinele unui pacient din Hong Kong infectat cu COVID-19 a preluat virusul de la stăpân, au anunțat autoritățile chineze.

Testul în cazul câinelui a fost ”ușor pozitiv”, însă autoritățile din Hong Kong nu au făcut declarații suplimentare pe marginea acestui caz, scrie revista Time.

Medicii vor testa în continuare câinele pentru a stabili dacă a fost cu adevărat infestat sau proba analizată a fost contaminată.

Coronavirusul, care a infectat deja peste 80.000 de oameni, provocând aproape 3.000 de decese la nivel global, rămâne destul de misterios.

Virusul ar fi ajuns la om de la lilieci și se transmite în mai multe feluri, însă cercetătorii spun că nu au încă dovezi clare că animalele de companie pot fi infectate sau pot infecta, la rândul lor, oamenii.

Coronavirusul s-ar putea transmite și la animalele de companie

Câinele suspect de coronavirus din Hong Kong a fost izolat într-un adăpost pentru animale, iar autoritățile orașului asiatic spun că orice animal de companie al persoanelor infectate cu COVID-19 ar trebui ținut în carantină.

În prezent, cele mai numeroase cazuri de coronavirus din afara Asiei se înregistrează în Italia, unde au fost confirmate deja câteva sute de cazuri.

În România a fost raportat un singur caz, în județul Gorj.

Simptomele coronavirusului sunt asemănătoare unei răceli, cu probleme de respirație, dureri de cap, febră, tuse și multe secreții nazale. Covid-19 este un tip de virus care nu a mai fost identificat la om până acum.

În cazurile severe, infecția poate provoca pneumonie, dar și blocarea rinichilor și chiar moartea.

Pentru a reduce șanse de a vă infecta cu noul coronavirus, medicii recomandă să vă spălați des pe mâini cu săpun sau dezinfectant, să vă acoperiți nasul și gura când tușiți sau strănutați, să evitați contactul cu persoanele bolnave și să gătiți bine carnea și ouăle.