Coronavirusul la nivel mondial. Stare de urgență în SUA, pierderi uriașe în Italia, Marea Britanie vrea să închidă Parlamentul

FOTO: _freakwave_ /Pixabay.com
FOTO: _freakwave_ /Pixabay.com

Autoritățile din California, Statele Unite ale Americii, au declarat stare de urgență după ce au fost confirmate 53 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și un pacient decedat. Victima este un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a călătorit luna trecută cu nava de croazieră Grand Princess. Nava de croazieră este acostată în apele din zona San Francisco.

În Italia, autoritățile au decis închiderea tuturor școlilor și universităților până pe 15 martie. De asemenea, toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile din Serie A, se vor juca fără public. Potrivit celor mai recente statistici, în Italia s-au înregistrat 107 morți din cauza coronavirusului, sunt 3.089 de cazuri și 276 de persoane se află la terapie intensivă.

În continuare, cele mai mari probleme sunt în provincia Lombardia, unde sunt 1.820 de cazuri. Probleme sunt și în Emilia-Romagna, unde sunt 544 de cazuri și în Veneto, unde sunt 360 de cazuri.

Potrivit ciferelor difuzate de Confturismo-Confcomercio, în Italia, între 1 martie şi 31 mai sunt aşteptaţi cu 31,625 milioane turişti mai puţini în Italia, ceea ce va presupune pierderi de 7,4 miliarde de euro.

În Marea Britanie a avut loc o reuniune de urgență între președintele Camerei Comunelor și oficiali din Ministerul Sănătății. Potrivit The Guardian, s-a luat în discuție închiderea Parlamentului pe perioada epidemiei.

În China, țara-sursă a coronavirusului, bilanțul morților a ajuns la 3.012. Ieri au fost înregistrate 139 de cazuri noi și s-a ajuns la un total de 80.409.

Japonia a ajuns la 1.036 de cazuri de infecție și 12 morți. Cu toate acestea, pentru că s-a discutat mult în ultima perioadă despre acest subiect, autoritățile nipone spun că anularea sau amânarea jocurilor olimpice care ar trebui să înceapă în luna iulie este „inacceptabilă”.

Cea mai gravă situație, la nivel mondial, după China, se înregistrează în Coreea de Sud. Aici au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri și 30 de morți din cauza Covid-19.

Au fost anunțate și primele două cazuri de coronavirus în Ungaria. Pacienți sunt doi studenți iranieni, a anunțat premierul ungar Viktor Orban. Deși nu prezintă simptome, ambii tineri sunt spitalizați și primesc tratament.

O situație deosebită se înregistrează și în Iran. Potrivit CNN, 23 din cei 290 de membri ai „Majlis”, Parlamentul din Iran, au rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit vicepreședintelui parlamentului iranian Abdul Reza Misri.

Potrivit statisticilor oficiale ale autorităților iraniene, în această țară ar fi aproximativ 2.900 de îmbolnăviri cu coronavirus și 92 de morți. 586 de noi cazuri au fost anunțate doar ieri. Din cauza răspândirii coronavirusului, Iranul a decis să elibereze din închisori 54.000 de oameni.