Coronavirus România: 250 de cazuri noi de infectare. Crește și numărul pacienților vindecați

Foto: Mircea Iancu / Pixabay

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus, publicat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică, arată 250 de noi teste pozitive la infecția cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 9.360 de teste de aproape trei ori mai multe decât cele raportate în urmă cu o zi.

Numărul total de cazuri depistate a ajuns la 22.415. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste.

La Terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți.

Până astăzi, 1.437 de români și-au pierdut viața din cauza virusului originar din China.

Coronavirus: Rata de infectare în multe județe, sub 1 caz la mia de locuitori

Situația epidemiologică pare să rămână stabilă, iar numărul pacienților vindecați e în continuă creștere. A fost depășit pragul de 16.000.

Continuă și măsurile de carantină.Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Statisticile oficiale arată că în afară de focarul de la Suceava, județ unde s-au înregistat, în medie, 6 cazuri la mia de locuitori, doar în Vrancea și în Botoșani au fost infectați cu coronavirus mai mult de doi români dintr-o mie.

În județul Vâlcea, cel mai sigur din România pe perioada acestei epidemii, potrivit statisticilor oficiale, doar un cetățean din 10.000 a fost infectat cu coronavirus. La Satu Mare, rata e de un caz la 5.000 de locuitori.

În Prahova, Maramureș, Brăila, Olt, Caraș-Severin, Teleorman, Dolj, Vaslui, Călărași, Constanța, Sălaj și Gorj s-au înregistrat, de asemenea, foarte puține cazuri de infectare: 1 la mai mult de 2.000 de locuitori.