Coronavirus. Primul pacient infectat în Italia, vindecat, a ieșit din nou pozitiv la infecție

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Primul pacient diagnosticat cu coronavirus în Torino, nord-vestul Italiei, care a fost declarat vindecat în urmă cu mai multe zile, a fost diagnosticat din nou pozitiv la infecție, potrivit corepondentului Digi24 la Milano.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 40 de ani, un om de afaceri. Citat de Mediaset, profesorul Giovanni Di Perri, specialist în virusologie, a spus că se confirmă în continuare că s-a vindecat. „Într-o astfel de fază, e normală o oscilare între negativ și pozitiv, se întâmplă la toate infecțiile”, a declarat el.

Acest pacient va trebui să rămână în continuare în izolare, pentru a-și proteja familia și comunitatea. Doctorii urmează să-i facă teste suplimentare în continuare până când se va ajunge la o „siguranță totală” și va putea, în sfârșit, să părăsească spitalul.

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime în Italia, însă, vestea bună este că nu a fost un nou vârf. Cifrele rămân în continuare crescute. În ultimele 24 de ore au fost 345 de morți, iar bilanțul deceselor a ajuns la 2.503.

Numărul de cazuri a crescut la 31.506 de la 27.980. Este vorba despre o creștere cu 12,6%, cea mai mică rată de creștere înregistrată de la apariția epidemiei în țară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Spania a depăşit 10.000, iar cel al deceselor cauzate de acest coronavirus a ajuns la 491, a anunţat marţi şeful Centrului de urgenţă pentru sănătate spaniol, Fernando Sinon.

Președintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri starea de urgență care include și restricții de circulații, pronunând de mai multe ori în discursul său cuvântul „război” referitor la lupta contra epidemiei de coronavirus. Franța raportează 6.633 de cazuri de infecții cu coronavirus și 148 de decese sunt atribute bolii COVID-19.

Guvernul de la Londra a estimat marţi că numărul real al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Marea Britanie este în acest moment de circa 55.000, menţionând totodată că obiectivul său este ca pandemia să nu provoace în final mai mult de 20.000 de decese în această ţară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.