Coronavirus. O firmă din SUA a produs un vaccin și începe testarea

FOTO: whitesession/Pixabay.com
FOTO: whitesession/Pixabay.com

Compania americană de biotehnologie Moderna a trimis guvernului SUA un lot de vaccin experimental pentru aprobare. Potrivit CNN, la vaccinul experimental cu ajutorul căruia s-ar face imunizarea contra noului coronavirus s-a lucrat aproximativ șase săptămâni.

Testele ar putea începe în aprilie, însă, din cauza birocrației din SUA, aprobarea ar putea dura peste un an. Moderna a anunțat că prima tranșă cu vaccinul intitulat mRNA-1273 a fost transmis la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Compania a spus că vaccinul experimental va fi folosit într-o primă fază pe un număr restrâns de persoane, oameni sănătoși. Wall Street Journal spune că vaccinul ar putea fi testat pe 25 de voluntari.

Există și un posibil medicament pentru noul coronavirus

Ieri, acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut cu 4% după ce un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că un medicament creat de această firmă de biotehnologie ar putea ajuta în tratarea simptomelor care apar în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit CNN.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat directorul general adjunct la OMS, Bruce Aylward, în timpul unei conferințe pe care a susținut-o la Beijing.

Mai multe studii clinice cu acest medicament sunt în desfășurare, iar rezultatele ar putea fi disponibile în câteva săptămâni. Reprezentanții companiei americane au anunțat că deja colaborează cu specialiști chinezi pentru acest studiu clinic.

Un purtător de cuvânt al Gilead Sciences a spus că există două studii. Unul este asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției. Primele rezultate ar urma să apară în aprilie.

Remdesivir e un medicament experimental care a fost folosit și pentru tratarea Ebola. De asemenea, compania a mai spus că, în urmă cu câteva săptămâni, același medicament a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două alte coronavirusuri.

FOTO: whitesession/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.