Coronavirus la FCSB. Aproape tot staff-ul tehnic a fost testat pozitiv înaintea meciului din Liga Europa

Foto: FCSB / Facebook

Șapte componenți ai echipei tehnice a formației de fotbal FCSB, printre care antrenorul Anton Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert, au fost diagnosticate cu coronavirus.

În total, la testarea efectuată înaintea confruntării cu sârbii de la FK TSC Backa Topola, în preliminariile Ligii Europa, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive în tabăra FCSB.

Pe lângă Petrea și Neubert, au fost testați pozitiv și prparatorul fizic Horea Codorean, kinetoterapeutul Sorin Cristof, analistul video Bogdan Stoica și team managerul Marius Ianuli.

Potrivit unui comunicat al clubului, toți cei infectați au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome.

FCSB urmează să joace, joi, la ora 22:00, în deplasare, cu TSC Backa Topola, în turul doi al preliminariilor UEFA Europa League, însă rămâne de văzut cine va conduce echipa de pe banca tehnică.

În primul tur preliminar al acestui sezon al Ligii Europa, FCSB a trecut clar de armenii de la Shirak Gyumri, cu 3-0. Adversarii lor de joi, sârbii de la Backa Topola, aflați la prima aventură europeană, au eliminat, în runda inaugurală, formația moldoveană Petrocub Hîncești, cu 2-0, în deplasare.

FCSB nu este prima echipă din Liga 1 afectată de epidemia de COVID-19, în ultimele trei luni fiind semnalate cazuri și la Dinamo, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, UTA, Chindia Târgoviște, Astra Giurgiu sau Viitorul Constanța.