Coronavirus în România: Raed Arafat: 794 confirmați, 79 de vindecați și 11 decedați

La declarația de presă în care ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat conținutul ordonanței militare numărul 3, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că „situația la nivelul orei 20,00: 794 confirmați, 79 de vindecați și 11 decedați. Persoane internate în spital 431 în secție, la terapie intensivă 18. Persoane carantinate 5.556, izolate 87.506”.

„Ieri am emis un ordin prin care suspendăm din 24 martie pentru 14 zile internările pentru intervenții chirurgicale care nu sunt urgențe și consultațiile programate în structurile ambulatorii, în public și privat.

Motivul este eliberarea locurilor în spitale și să putem trece, acolo unde e posibil, medicii să nu mai vină zilnic la spital, ci în ture programate.

Am solicitat în 48 de ore externarea tuturor pacienților care nu sunt urgențe. Medicul decide unde poate limita activitatea pentru a nu expune pacienții și personalul medical. Ordinul are un caracter general și poate fi adaptat pentru fiecare pacient”, a mai declarat Raed Arafat.

Trei decese noi au fost înregistrate în Suceava din cauza coronavirusului, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, marți seara. Numărul total al victimelor a ajuns la 11.

Cele mai recente trei cazuri sunt:

  • Bărbat, 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020
  • Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente (boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP marți seară, 24 martie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.