Coronavirus în România. O femeie confirmată cu infecția a fost amendată pentru că ieșise la plimbare deși trebuia să stea în carantină

FOTO: GreatNews.ro
FOTO: GreatNews.ro

Una dintre persoanele confirmate cu infecția COVID-19, o tânără în vârstă de 26 de ani din județul Hunedoara, fusese amendată cu câteva zile înainte, cu 10.000 de lei, pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu. Acesteia i s-a comunicat că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia.

Femeia a fost transportată, în cursul nopții, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și este în stare stabilă.

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara.

Pe 6 martie, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a fost informată de conducerea unui spital și reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi, care monitorizează persoanele aflate în izolare, că femeia a fost internată cu dureri lombare.

Pacienta a fost izolată în spital şi tratată de boala de care suferea, cu monitorizarea continuă a stării sale de sănătate.
Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, fără să anunţe, în prealabil, DSP Hunedoara, femeia a fost amendată cu 10.000 lei.
Apoi, Serviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost informat, luni seară, că femeia are febră. Reprezentanți ai DSP au luat probe pentru testul COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv.
În ceea ce priveşte celelalte două cazuri de infecţie cu coronavirus din judeţul Hunedoara, bărbatul de 45 de ani şi fiica acestuia, de 16 ani, se află sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.
„Amândoi au o stare generală bună, vor fi externaţi după două teste consecutive negative. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul DSP Hunedoara”, se arată în comunicat.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.