Coronavirus în Europa. Încă 793 de oameni au murit în Italia

epidemia de coronavirus
Foto: coyot / pixabay.com

Italia anunțat 793 de decese în ultimele 24 de ore din cauza infecțiilor cu coronavirus. Bilanțul morților a ajuns în peninsulă la 4.825 într-o lună, potrivit datelor transmise de Protecția civilă italiană. De asemenea, autoritățile italiene au anunțat încă 6.557 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore.

Spania a înregistrat 24.926 de cazuri de infecție cu coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății de la Madrid, dintre acestea, 4946 sunt cazuri noi faţă de bilanţul precedent. În acelaşi timp, numărul deceselor s-a ridicat la 1326, cu 324 cazuri noi în ultimele 24 de ore. 1612 pacienţi se află în unităţi de terapie intensivă, cu 471 mai mulţi decât vineri.

Germania a anunțat 21.850 de infectări și 77 de morți. Germania ar putea interzice populaţiei să iasă pe străzi, dacă nu se respectă regula distanţării sociale. Angela Merkel a anunţat că, duminică, va lua o decizie în acest sens.

Franța a anunțat 10.995 de cazuri și 12 morți. Epidemia de COVID-19 a provocat decesul a 450 de pacienţi, dintre care 78 în ultimele 24 de ore.

Marea Britanie a anunțat 3.277 de cazuri. Guvernul britanic a ordonat vineri închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi teatrelor pe termen nedefinit, înăsprind astfel măsurile de luptă împotriva propagării noului coronavirus

Elveția a raportat sâmbătă un total de 6.100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, cu 25% mai multe decât în ziua precedentă. De asemnea, sunt și 56 de decese, potrivit Ministerului Sănătății din această țară. Situația mai grea este în spitalele din cantonul Ticino, de la granița cu Italia.

Albania va desfășura armata pentru a forța respectarea strictă a restricțiilor de circulație  începând de sâmbătă. În jur de 120.000 de albanezi au revenit în țară din Italia, iar până în prezent au fost 76 de persoane testate pozitiv cu infecția coronavirus. „Fiecare trebuie să stea acasă după ora 13:00. Poliţia şi forţele armate vor face uz de forţă împotriva oricui va încălca legea, inclusiv pensionari, şi vor face uz de tunuri de apă şi de gaze lacrimogene dacă va fi nevoie”, a transmis premierul Edi Rama, într-o postare pe o rețea de socializare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.