Noul epicentru al pandemiei de coronavirs. Au fost săpate mii de morminte

morminte sao paolo brazilia
Mii de morminte sunt săpate în Sao Paolo. Foto: Sky News

În această săptămână, Brazilia a urcat pe locul al treilea la nivel mondial în ceea ce privește numărul de infecții cu noul coronavirus.

Țara din America de Sud are aproximativ 310.000 de cazuri, situându-se după SUA (1,6 milioane de cazuri) și Rusia (326.000 de cazuri).

Numărul deceselor este și el ridicat în Brazilia, peste 20.000 de oameni pierzându-și viața până acum din cauza COVID-19.

Într-un reportaj CNN, jurnaliștii au prezentat cum, într-un cimitir de la marginea metropolei Sao Paolo, are loc o înmormântare la aproximativ fiecare 10 minute.

Aproximativ 8.000 de noi morminte au fost săpate în acest cimitir din momentul în care pandemia a lovit Brazilia.

morminte sao paolo brazilia
Mii de morminte sunt săpate în Sao Paolo. Foto: Sky News

Potrivit medicilor dintr-un spital din Sao Paolo intervievați de CNN, unitățile sanitare din oraș se apropie de capacitatea maximă, în ciuda faptului că Brazilia se află, se pare, la două săptămâni de un eventual vârf al pandemiei.

În ultimele 3 zile, America de Sud a avut mai multe cazuri noi decât Statele Unite sau decât Europa.

„Va fi mult mai rău”, mai spun jurnaliștii CNN.

Sao Paulo este orașul din Brazilia cu cel mai mare număr de locuitori. În total, aici trăiesc 12 milioane de locuitori, iar în zona metropolitană Sao Paolo trăiesc nu mai puțin de 21 de milioane de brazilieni.

Multe voci susțin că autoritățile braziliene se fac vinovate de explozia de SARS-CoV-2 din această țară deoarece nu au fost luate la timp măsuri de stopare a răspândirii virusului. Mai mult, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat la începutul epidemiei că noul virus nu este decât o „gripă”. În ultimul timp însă, el a fost mai precaut în declarații.

În plus, el a spus că ia preventiv împotriva coronavirusului hidroxiclorochină, un medicament anti-malarie despre care nu există nicio dovadă că ajută împotriva SARS-CoV-2. Potrivit jurnaliștilor CNN, mai multe persoane din Brazilia au urmat exemplul președintelui, expunându-se la diverse riscuri din cauza substanței respective.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.