Coronavirus activ a fost descoperit pe ambalajele unor alimente

FOTO: ElasticComputeFarm/Pixabay.com

FOTO: ElasticComputeFarm/Pixabay.com

Specialiștii în sănătate din China care investighează un focar de coronavirus au descoperit Covid-19 activ, „viu”, pe ambalajele unor alimente congelate. Această descoperire sugerează că virusul poate supravețui în vitrinele frigorifice ale magazinelor.

Centrul chinez pentru control și prevenirea bolilor a anunțat că a găsit urme de Covid-19 viabil pe exteriorul unui ambalaj de cod înghețat, în Qingdao, un oraș de coastă din estul țării. Este prima dată când coronavirus activ a fost detectat pe mărfuri refrigerate, potrivit  The Guardian.

Până acum, urme genetice ale coronavirusului au mai fost descoperite pe alimente congelate, dar niciun virus viu nu a fost izolat înainte. „S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții”, a declarat agenția într-un comunicat postat pe site-ul său, dar fără să precizeze de unde provin alimentele congelate.

În luna august, China a crescut cerințele de inspecție pentru importurile de produse congelate, după ce au fost găsite urme de virus pe aripi de pui congelate din Brazilia. DE asemenea, a fost detectat virusul pe creveți și pe alte fructe de mare congelate tot din import.

Autoritățile sanitare chineze nu au precizat dacă focarul din Qingdao a fost cauzat de ambalajul alimentelor congelate. Ancheta epidemiologică a stabilit că doi muncitori de la docuri, asimptomatici, ar fi sursa de infecție pentru 12 persoane care au ajuns la spital.

Nu se știe dacă muncitorii au contractat virusul de pe ambalajele alimentelor congelate. Totuși, CDC i-a avertizat pe cei care manipulează produse congelate să nu intre în contact direct cu mărfurile. CDC a declarat că nu au existat cazuri de consumatori care să contracteze virusul, iar un astfel de risc este scăzut.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version