Cornel Ionică, primarul din Pitești, a fost demis

cornel ionică
Cornel Ionică a fost demis. Foto: Facebook

Prefectul judeţului Argeş a emis, marţi, 19 martie, un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Piteşti, Cornel Constantin Ionică, după ce un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din anul 2016, în care se constata că edilul s-a aflat în conflict de interese, a rămas definitiv printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit prefectului de județ, ordinul său poate fi contestat la Tribunalul Argeş în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit agerpres.ro.

În anul 2016, pe când era viceprimar al municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese administrativ.

Cornel Ionică a favorizat firma ginerelui său

„În perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său este asociat și administrator (prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural)”, anunța ANI în anul 2016.

„De asemenea, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 08 iulie 2010 în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic și administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosința unor suprafețe de teren aparținând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispozițiile art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004”, mai preciza Agenția la acea dată.

Deși a atacat în instanță raportul ANI, Cornel Ionică nu a avut câștig de cauză.

Drumul expres Pitești Craiova, mai aproape de realitate. S-au semnat primele 3 contracte

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.