Copilul care a câștigat 26 de milioane de dolari din clipuri postate pe Youtube

Ryan Kaji
Ryan Kaji

Cel mai bine plătit cont de pe Youtube în 2019 îi aparține unui copil în vârstă de 8 ani ani. Potrivit Forbes, Ryan Kaji, care deține canalul Ryan`s World, a câștigat în 2019 din clipurile postate pe Youtube 26 de milioane de dolari. Nu e chiar o surpriză, pentru că și anul trecut același canal a fost pe primul loc la venituri și câștigul a fost de 22 de milioane de dolari.

Băiețelul are aproximativ 22,9 milioane de abonați, iar clipurile sale au în total peste 35 de miliarde de vizualizări. Canalul a fost lansat în martie 2015 de familia lui Ryan și a devenit viral în doar patru luni, datorită unui clip în care copilul este filmat deschizând un pachet cu jucării „Cars” de la Disney.

După acest succes, familia a mai deschis un canal de Youtube în care sunt prezentate filmulețe cu viața de zi cu zi a băiețelului și surorilor sale gemene, Emma și Kate. Anul trecut, o rețea de magazine din SUA a lansat și o linie exclusivă de jucării și haine pentru copii cu numele copilului.

Pe locu al doilea în topul veniturilor se află „Dude Perfect”, al unui grup de prieteni din Texas, care rezolvă tot felul de provocări. În ultimul an, canalul a câștigat 20 de milioane de dolari. Pe locul al treilea este Anastasia Radzinskaya, o fetiță din Rusia, în vârstă de 5 ani, care suferă de paralizie cerebrală. Aceasta are două canale cu aproape 70 de milioane de abonați, iar în ultimul an a câștigat 18 milioane de dolari.

În top mai sunt Rhett și Link, cu Good Mythical Morning (17,5 milioane de dolari), Jeffree Star (17 milioane de dolari), Preston (Preston Arsement) – 14 milioane de dolari, PewDiePie (Felix Kjellberg) – 13 milioane de dolari, Markiplier (Mark Fischbach) – 13 milioane de dolari, DanTDM (Daniel Middleton) – 12 milioane de dolari, VanossGaming (Evan Fong) – 11,5 milioane de dolari.

Estimările Forbes au fost făcute pe baza unor informații Youtube, Social Blade, Captiv8 și date de la agenți, manageri și producători.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.