Un copil a murit la grădiniță, după ce a căzut în fosa septică din curte

copil mort căzut fosă septică WC
Fosa septică de la școală. Foto: Captură Digi24

Un copil în vârstă de 3 ani din comuna Brăești, județul Iași, a murit după ce a căzut în fosa septică a școlii, anunță postul de televiziune Digi24.

Fosa septică era acoperită cu un capac din tablă ruginită. Băiatul urma să fie înscris la grădiniță din această toamnă, iar deocamdată mergea alături de fratele său mai mare pentru a se obișnui, după cum o sfătuiseră pe mamă cadrele didactice.

La un moment dat, băiatul a cerut voie să meargă la toaletă și nu s-a mai întors. Copilul a început să fie căutat, iar omul de serviciu a văzut șapca băiatului lângă fosă. Pompierii l-au scos din fosa septică, însă băiatul nu a mai putut fi resuscitat.

Poliția a stabilit că fosa septică nu era asigurată corespunzător și a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Din păcate, acesta nu este primul caz de acest fel din România, țară unde 1,8 milioane de locuințe au în continuare WC-ul în fundul curții.

În anul 2014, un copil în vârstă de 12 ani a murit înecat în latrina din curtea casei în satul Gușiței din comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui. Băiatul se juca pe capacul de la fosă, iar aceasta a cedat sub greutatea sa.

Anterior, în martie 2012, 3 eleve de la școala din comuna Viișoara, din județul Dâmbovița, au căzut în haznaua din curtea școlii. Două dintre ele au fost salvate, însă una în vârstă de 8 ani a murit înecată. Fosa septică data din 2002 și era acoperită cu niște plăci din beton care au cedat.

Cu câțiva ani înainte, în 2005, un copil de 4 ani din comuna Câmpineanca din județul Vrancea a murit într-un mod asemănător, după ce a căzut în WC-ul din curtea casei. Băiatul a căzut printre scândurile WC-ului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.