Copil de 7 ani bătut cu bățul de învățător deoarece nu știa tabla înmulțirii

riglă
Foto: sweetlouise / pixabay.com

Un copil în vârsta de 7 ani, elev la o școală din satul Protopopești, comuna Tăcuta, județul Vaslui, a ajuns acasă cu palma învinețită după ce învățătorul l-a bătut cu bățul deoarece nu știa tabla înmulțirii, acuză mama băiatului, relatează stiriest.ro.

„Să vă arăt cum arată bietul copil de 7 ani care a fost bătut cu bățul la mânuțe de domnul învățător de la școala Protopopești, comuna Tăcuta pentru ca nu știa tabla înmulțirii. Acești învățători, profesori, care după atâția ani de la Revoluție nu au învățat nimic despre educarea copiilor într-un mod normal. Vrem în școala noastră profesori și învățători care au răbdare cu copiii. Acest copil este traumatizat, nu vrea să meargă la școala de frică. (…) Acești profesori ar trebui să se retragă singuri din școală”, a declarat mama băiatului.

Potrivit agerpres.ro, învățătorul a fost convocat în fața comisiei de disciplină care urmează să stabilească măsurile ce se impun conform legii, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. De asemenea, cadrul didactic va fi evaluat psihologic și va fi monitorizat în timpul orelor.

Copilul agresat va primi consiliere psihopedagogică.

Foto: știriest.ro

Foto: sweetlouise / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.