Copil arestat la Moscova, după ce a rostit în stradă un pasaj din Hamlet – VIDEO

O înregistrare video realizată sâmbătă, 27 mai, susprinde arestarea unui puști în vârstă de 10 ani pe o stradă din Moscova.

Băiatul, identificat de presă drept Oscar Mironov, recita din opera Hamlet, a lui Shakespeare, în momentul în care poliția a intervenit și a decis reținerea sa. Argumentul oamenilor legii a fost că băiatul părea că cerșește, activitate interzisă în Rusia.

Tatăl băiatului a dat însă asigurări că fiul său era însoțit de mama sa vitregă, care stătea pe o bancă din apropiere. Potrivit părintelui, băiatul doar își exersa talentul de actor.

Oscar și mama sa vitregă au petrecut patru ore în secția de poliție, fiind eliberați după miezul nopții de sâmbătă spre duminică.

Poliția rusă a anunțat că va reveni cu detalii referitoare la anchetă. Evenimentul vine într-o perioadă în care poliția rusă este aspru criticată pentru acțiunile sale. De exemplu, în timpul manifestațiilor organizate pe 26 martie de opozantul rus Alexei Navalnii, zeci de adolescenți au fost ridicați de oamenii legii.

Iată și momentul dinaintea arestării:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.