Copiii au primit orare cu chipul primarului în prima zi de școală

orar daniel florea
Sursa: PLUS / Facebook

În prima zi de școală, copiii din unele instituții de învățământ din sectorul 5 al Bucureștiului au primit din partea primăriei de sector orare pe care este desenat chipul primarului Daniel Florea.

În plus, orarele conțin și un mesaj transmis copiilor de către primarul PSD:

“Dragul meu copil școlar
De urmezi acest orar
Să te uiți în calendar
C-ai șanse s-ajungi primar”.

Imagini cu aceste orare, în care copiii ar trebui să își treacă materiile de luni până vineri, au fost publicate pe pagina de Facebook a partidului PLUS, organizația sector 5.

„Daniel Florea își face campanie în școlile copiilor noștri! Ceaușescu ne obliga să avem câte un portret cu el în fiecare clasă. Daniel Florea a dus cultul personalității pe noi culmi. Fiecare copil trebuie sa aibă o poza cu conducătorul mult iubit al sectorului nostru”, au comentat reprezentanții Plus Sector 5.

Aceștia au anunțat că PLUS va sesiza organele abilitate pentru a face cercetări cu privire la această „faptă scandaloasă”.

„Este ilegal să îndoctrinezi politic copiii. Rușine!”, au mai spus cei de la PLUS.

Potrivit Legii Educației, „în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.