Copii talentați la desen. 3 lucruri pe care să le ai în vedere

copii talentați la desen
Foto: rawpixel / pixabay.com

Dacă bănuiești că fetița sau băiețelul tău se numără printre acei copii talentați la desen, atunci poți începe să îi sprijini talentul încă de timpuriu, înainte de a merge la școală sau de a urma cursurile unui liceu cu profil artistic.

Dacă observi că, încă de la vârsta de 4-5 ani, desenele copilului vostru nu seamănă cu mâzgăliturile pe care le fac de obicei preșcolarii, atunci poți investi într-o serie de instrumente de desenat și de colorat care îl vor ajuta și mai mult să își dezvolte talentul.

Copii talentați la desen – creioanele care le stimulează creativitatea

1. În primul rând, va avea nevoie de un set de creioane de calitate. De exemplu, creioanele faber-castell polychromos au pigmenți de calitate deosebită, iar minele sunt rezistente la apă și nu se împrăștie.

Creioanele sunt de calitate înaltă, cu mină moale, pe bază de ceară de plumb, rezistentă la apă. Grosimea minei este de 3,8 mm, iar calitatea pigmenților garantează stabilitatea culorilor la lumină și intensitateta acestora.

Pentru a-i oferi copilului o gamă largă de culori din care să aleagă, poți cumpăra un set de creioane în 24 de culori.

Lemnul din care sunt fabricate în prezent produsele FABER-CASTELL provine dintr-o plantație proprie a companiei germane, situată în Brazilia. Proiectul reprezintă un ciclu ecologic perfect, și a primit certificări prestigioase în domeniul protejării mediului înconjurător și al responsabilității sociale.

AICI poți găsi mai multe informații despre aceste creioane.

Copii talentați la desen – importanța hârtiei de calitate

2. În al doilea rând, investește într-o hârtie de calitate.

Indiferent dacă cel mic lucrează în creion, în cărbune sau în acuarelă, pe piață sunt numeroase tipuri de blocuri de desen, așa că vei avea de unde alege: există blocuri de desen A4 pentru ulei, cartoane color pentru desen, bloc de desen A3 pentru acuarelă, bloc de desen A4 pentru acril (foi cu textură de pânză pentru lucrul în acril), bloc de desen pentru lucru în guașă.

Copii talentați la desen – ce pensule alegi

3. Dacă celui mic îi place mai mult să picteze decât să deseneze, atunci va trebui să alegi un set de pensule care să îl ajute să exploreze diferitele stiluri de pictură.

Așadar, este bine să cumperi un set de pensule care să aibă cât mai multe tipuri diferite de pensule, mari și mici:

– cu vârf rotund (de obicei din păr de capră)
– cu vârf teșit
– cu vârf drept (păr de porc)

Poți alege însă și pensule din păr sintetic, dacă sunt suficient de rezistente.

Important! Atunci când cumperi o pensulă, testeaz-o dacă poți și asigură-te că părul acesteia nu cade cu ușurință!

Foto: rawpixel / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.