Copacii îmbrăcați în haine de iarnă apar și în România

haine in copaci
Acțiunea din București este inspirată de o campanie similară din Bulgaria. Foto: HiddenCash / imgur.com

Peste 1.000 de persoane au anunțat că vor participa la o acțiune caritabilă în Parcul Cișmigiu din București, unde vor îmbrăca arborii în haine groase de iarnă pe care să le găsească oamenii fără adăpost.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19 – 24 ianuarie, interval în care toți bucureștenii sunt invitați să vină în parc și să aducă haine pe care vor să le doneze.

„Ia vedeți voi cam câte haine sau perechi de ghete/cizme aveți puse deoparte, pentru că nu le mai purtați de … nici voi nu mai știți de când? De #marți până #duminică (inclusiv), îmbracă și tu un copac din #Cișmigiucu o haină groasă și/sau lasă o căciulă / fular / mănuși / pulovere / pantaloni / încălțăminte într-o pungă, în cutia amenajată acolo (sau lângă cutie)”, au anunțat organizatorii evenimentului „Îmbracă și tu un copac cu haine pentru oamenii fără adăpost” de pe pagina de Facebook.

Punctul de colectare este în Parcul Cișmigiu, la intrarea de lângă statia de troleu (Vel Pitar), pe lângă chioșcul de ziare (vizavi de Primăria Capitalei). Samusocial din Romania va colecta hainele donate și le va distribui, zilnic, persoanelor fără adăpost.

„Pentru că la bulgari s-a putut, pentru că în Reșița s-a putut, pentru că în Timișoara s-a putut,
pentru că în Sibiu s-a putut … pentru că se poate și în #București”, mai spun organizatorii.

Evenimentul este inspirat dintr-o acțiune similară desfășurată în Sofia, capitala Bulgariei, unde oamenii au început să atârne haine de iarnă în copaci pentru a fi găsite de persoanele fără adăpost.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se lansează „Gândit în România”, o serie de documentare dedicată inventatorilor români
A înflorit o cârciumăreasă, prima floare crescută în spațiul cosmic
Fenomen extrem de rar. Cinci planete se aliniază pe cerul nopții