Continuă demisiile din USR. Încă un deputat a plecat la partidul lui Cioloș

FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

USR a mai pierdut un parlamentar. Deputatul Andrei Lupu a anunțat că demisionează din USR și aderă la partidul REPER, înființat de echipa lui Dacian Cioloș.

„Am demisionat astăzi din calitatea de membru al USR şi, implicit, din funcţiile interne deţinute, cea de membru al Biroului Naţional şi cea de preşedinte al Filialei Prahova. Am făcut-o cu mare tristeţe şi cu o uriaşă dezamăgire.

O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente.

Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională”, spune deputatul Andrei Lupu, într-o postare pe Facebook.

Până acum, șase parlamentari au plecat din USR și s-au înscris în partidul lui Dacian Cioloș. Potrivit unor surse, 11 din cei 80 de senatori și deputați USR urmează să anunțe, treptate, plecare la REPER.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a spus că știe că parlamentarii care vor să plece vor demisiona treptat „pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.