Continental AG ar putea tăia nu mai puțin de 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume

continental ag
Foto: Pixabay

Gigantul auto german Continental AG ar putea tăia nu mai puțin de 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume în următorul deceniu și va închide mai multe fabrici, anunță publicația „Bloomberg”.

Continental AG este al doilea cel mai mare producător de piese auto din lume, cu 244.000 de angajați în 60 de țări, inclusiv în România.

Compania urmează să se concentreze pe o reducere drastică a costurilor. Astfel, începând din 2023, Continental AG va investi 1,1 miliarde de euro, până în anul 2029, pentru a obține o reducere anuală a costurilor de 500 de milioane de euro.

Schimbarea subliniază nevoia urgentă a producătorilor de piese auto de a se adapta la o industrie care se transformă rapid, și în care software-ul joacă un rol tot mai important, mai notează „Bloomberg”. În plus, reglementările mai stricte privind emisiile de poluanți din China și din Europa îi forțează pe producători să vândă mai multe mașini electrice.

3 fabrici vor fi închise

 

Continental AG plănuiește să închidă două fabrici de componente hidraulice din Statele Unite și o fabrică de cauciucuri din Malaezia. Producția de componente hidraulice va fi eliminată treptată și la două fabrici din Germania și la una din Italia.

Dacă este posibil, compania va încerca să le ofere muncitorilor alternative, și să îi angajeze pe alte posturi. Însă reprezentații săi au anunțat că nu exclud concedierile.

Continental AG – Istoric

 

Fondată în Hanovra, Germania, în 1871, Continental AG produce cauciucuri, sisteme de frânare, componente electronice pentru mașini, sisteme de siguranță, componente pentru șasiuri, componente hidraulice etc.

În anul 2018 compania a avut venituri de 44,4 miliarde de euro și un profit de 2,9 miliarde de euro.

În România, Continental are peste 20.000 de angajați, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Continental deține mai multe unități de producție și 3 centre de cercetare și dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași. În România, Continental produce anvelope, tubulaturi pentru sistemele de aer condiționat auto, curele de transmisie, furtunuri de răcire și alte componente auto.

V-ar putea interesa și aricolul Joburi la RCS RDS.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.