Consum scăzut de gaz la centrală – Cum se poate obține în doar câțiva pași simpli

Prețul gazului a început ușor, ușor să crească în această perioadă, din păcate, așa că trebuie să ne reglăm consumul pentru a scădea factura. Din fericire, acest lucru e posibil foarte ușor prin doar câteva gesturi mărunte.

De exemplu, pentru o centrală precum Ariston Cares Premium 24 EU, care e una foarte avantajoasă, consumul poate fi scăzut chiar și cu 10% dacă urmați câțiva pași pe care vi prezentăm, mai jos, în cadrul articolului:

1. Cronotermostatele

Există o gamă variată de cronotermostate sau termostate ambientale ce pot fi conectate la centrala voastră pe gaz. Aceste termostate, în funcție de dotările lor, pot fi programate pentru a menține o anumită temperatură în locuință pe timpul zilei și alta pe timpul nopții.

O funcționare optimizată a centralei poate fi obținută prin intermediul acestor programe presetate pentru momentele în care suntem acasă și cele în care suntem la serviciu, de exemplu, când nu e nevoie să menținem o temperatură de confort în locuință.

2. Reducerea pierderilor de aer cald

O altă metodă pentru a scădea consumul de gaz ține și de reducerea pierderilor de căldură din locuință. E recomandată verificarea izolației geamurilor și a ușilor de la intrare înainte de perioada rece. Mai mult, radiatoarele, caloriferele, trebuie să nu fie acoperite cu obiecte care pot bloca schimbul de căldură.

3. Reviziile anuale

Pentru un randament ridicat al centralei pe gaz și un consum scăzut al echipamentelor de încălzire, este nevoie de revizii periodice și verificare tehnică, dar și exploatare corectă a centralei termice pe timp de iarnă.

4. Modul vacanță

Toată lumea pleacă în vacanța de iarnă pentru mai multe zile de acasă, însă nu toată lumea se îngrijește de consumul de gaz al centralei pe această perioadă. Potrivit specialiștilor de la Ariston, pregătirea centralei de vacanță e esențială.

E recomandat să lăsați centrala în priză și să reglați termostatul ca centrala să mențină temperatura interioară la 18-19 grade. Trebuie activate și funcțiile de siguranță precum cea de anti îngheț și anti-blocare pentru a fi prevenite situațiile mai puțin plăcute. Doar în acest fel, timpul de reîncălzire la întoarcerea din vacanțp va fi mai scurt și consumul mai scăzut.

Nu uitați că accesoriile de termoreglare pot aduce economii chiar și de 10%. Mai mult noile tehnologii permit instalarea de termstate ce pot fi controlate prin internet chiar de pe telefonul mobil. Astfel, în timp ce vă întoarceți din vacanță, chiar de pe drum, puteți să măriți temperatura de pe centrală pentru ca atunci când ajungeți acasă să fie deja o atmosferă foarte primitoare și călduroasă.